TOLÓAJTÓS GARDRÓBOK

 w w w . f u r n i t u r a . h u

!Budapesten akár ingyenes házhozszállítással

tolóajtók, szekrények, gardróbok

 

Elérhetőségeink

06 30 315 64 80 (Szabó János)

06 70 427 24 14 (Szabó Tamás)

06 29 326 849 (Fax)

E-mail:info@furnitura.hu

Az alábbi gomb megnyomásával automatikusan belép a webáruházba

 

 

Üdvözüljük honlapunkon!

Tolóajtós gardróbok (Gyakori Kérdések):

K: Tolóajtós beépített gardróbszekrényt szeretnék, mi a legolcsóbb megoldás?

V: Természetesen az a legolcsóbb megoldás, ha mi magunk készítjük el. Először is figyelembe kell venni a szekrények alapanyagát és felépítését, nem biztos, hogy az legolcsóbb megoldás hosszú távon kedvezőnek bizonyul, gondolok arra, hogy a tolóajtók mögött egy bedeszkázott rész lenne a gardróbszekrény, hátfalak és mindenféle merevítések nélkül, előbb utóbb összeroskadnak a lapok a saját súlyuk alatt. Érdemes szekrénytestekben gondolkodni, egy picit dob valamennyit az áron, ha korpusz fehér vagy olcsó fautánzatból bútorlapból készülnek, ezen szekrény már esztétikailag is jóval előrébb van mint az előbb említett tákolmány. A tolóajtót tekintve is az alapanyagok határozzák meg az árat, azonban vannak olyan olcsó és egyben jó minőségű termékek, melyek hosszútávon is kiszolgálják tulajdonosát.

K: Amennyiben én készítem el a projektet, mire kell ügyelnem a tolóajtóknál?

V: Lényeges szempont, hogy egy szakemberrel beszéljünk, mielőtt belevágunk a projektbe, ugyanis egy átlag ember havi keresetét emésztik fel az anyagiak, ha csak 2 tolóajtóról is van szó és tájékozatlanul nagy a lehetőség a hibázásra. Lényeges, hogy tudjuk a befoglaló méreteket, ahol a tolóajtók mozognak, az alapján számítva az adott vasalat prospektusán minden méret le van írva érdemes az utóbbit gondosan átnézni. A weboldalunkon található árlistában található sevroll méretező könnyedén használható és segítségével kiszámítható egy adott szekrény tolóajtóinak a mérete.

 

K: Milyen elemekre van szükség egy mai modern tolóajtó elkészítéséhez?

V: A Sevroll cég által fejlesztett tolóajtó vasalatok mindegyike megfelel a mai elvárásoknak. Ezen cég vasalatait ajánlva a következőkre van szükség: tolóajtónként két alsó és két felső görgőre, majd az ezekhez tartozó gardróbszekrényenként 1-1db alsó és felső sínpályára. A tolóajtókhoz tartoznak különböző díszítő és merevítő profilok is. A merevítőket akkor kell felhasználnunk, ha beépíettszekrényünk ajtajai nagyobbak, mint 1 méter, ugyanis ettől a magasságtól kezdve egy egyedül álló bútorlap saját magától elhajlik. Az L- profilt az ajtó aljára tesszük, a T-profilt, pedig a vízszintesen elosztott betétek közé.

K: A tolóajtók mögött vasalatok lesznek, hogyan kell elhelyezni őket?

V: Többféle vasalat is elhelyezhető a korpuszokban/szekrénytestekben, a kritikusabbak a kihúzható, illetve billenő vasalatok. Mielőtt a szekrénytesteket elkészítjük érdemes előtte leülni és tervezgetni, mivel a gyártás ezen a fázisában sok mindenre fényderül, az is kiderül, hogy a vasalatokhoz megfelelően hozzá lehet-e férni a tolóajtók elhelyezkedése miatt, illetve a mozgóvasalatok akadálytalanul használhatóak legyenek. Mindezek megbizonyosodása után kell méreteznünk a szekrényeket és az ajtókat.

 

K: Mik a dizájn lehetőséget?

V: A bútoriparban számos trükk van ezen témában, érdemes kihasználnunk őket, ahogy azt a pénztárcánk engedi, a tolóajtós szekrényeknél is meg van ez a lehetőség. Kezdve az alapanyagoktól, a jelenleg nálunk is kapható több mint 300 bútorlapszínből lehet választani, közülük is elég sok megfelel a mai modern stílusú otthonokba. A mai stílusirányzatokból a tolóajtók elég széles skálán képviseltetik magukat és szinte minden tolóajtó vasalat márkánál megtalálhatók az adott stílust képviselői. Azonban itt is arra kell figyelnünk, mielőtt neki vágnánk álmaink 'minimál dizájn' szekrényének érdemes előtte egy szakemberrel beszélnünk, hogy mennyire kivitelezhetőek az adott elemek.


K: Tükrös tolóajtót szeretnék, mire kell ügyeljek?

V: Először is kell egy merevítő vasalat, mely két oldalt rögzített a tolóajtón, másodszor szükséges egy betét, melyet általában 12mm (korpusz fehér) bútorlapból van. Harmadszor egy alsó és egy felső záró elemre, mely megakadályozza a tükör kicsúszását. A tükröt nem szabad ragasztani a merevítő elemre, mivel a tükör egy jóval sűrűbb anyag és a mögötte levő betétnél és mivel nehezebb is a tükör, annak hajlékonysága miatt magával húzza a betétet. A tolóajtó megvetemedik, ezáltal akár neki is ütközhet mozgás közben a másik ajtónak.

 

K: Elkészült a szekrény, mire ügyeljek a továbbiakban? Hogyan kell karbantartani az ajtókat?

V: Legfontosabb az, hogy rendeltetésszerűen használjuk a termékeket, a megfelelő irányba kell mozgatnunk, más irányba történő mozgás kizökkentheti a tolóajtót a helyéről. Továbbiakban a görgők állapotát érdemes még figyelnünk, mivel főként ott találhatóak az ajtók magassági szintjét beállító csavarok, érdemes azokat félévente karbantartanunk. Általában csak annyi kell tennünk, hogy csavarokat a kontrázó csavaranyákhoz hozzá kell húznunk. Amennyiben süllyedés történt, azaz a tolóajtó a mozgatásánál sercegő hangot ad, az előbb említett csavarokkal kell beállítanunk a tolóajtók alsó síntől való távolságát.

 

 

 

 

TERMÉKOLDALAINK

bútoralkatrész
bútorajtó, bútorfogantyú
konyhai munkalap
bútorlap futár
bútorkészítés-bútorgyártás
tolóajtós gardróbszekrény
konyhabútor bútorasztalos
bútorlap-lapszabászat, bútorlapszabászat

tolóajtós gardróbszekrény

toloajto2            toló ajtó 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

:: Minden jog fenntartva 2011 toloajtos-gardrobszekreny.furnitura.hu oldala  |  Budapest környékén akár díjmentes a házhozszállítás